recycled-2
LEDSTRÅK STAVAR
Hjälpmedel för blinda och synskadade
STOPPMARKERINGAR

Norska taktila ledstråk

flag

Funktionell design och robust kvalitet

TAKTILA™ är en serie hjälpmedel för taktil märkning av hög kvalitet som är slitstarka och lämpliga för passager med mycket persontrafik. Komponenterna är tillverkade av återvunnet kompositplastmaterial och är förstärkta med slitstarkt glas för bättre slitstyrka år efter år.

Produkterna är försedda med 3M™VHB™ TAPE – den starkaste tejpen på marknaden. Den dammfria och permanenta fästmetoden ger omedelbar motståndskraft och slitstyrka. Det är därför vi kan erbjuda fem års fästgaranti på våra produkter.

LEDSTRÅK STAVAR ANTRASITT LÅNG - 280mm
TAKTILA LEDSTRÅK STAVAR ANTRASITT KORT - 120mm
TAKTILA STOPPMARKERINGAR ANTRASITT - ø 30mm
TAKTILA LEDSTRÅK STAVAR LJUS LÅNG - 280mm
TAKTILA LEDSTRÅK STAVAR LJUS KORT - 120mm
TAKTILA STOPPMARKERINGAR LJUS - ø 30mm
Farefelt, varselfelt, trappemarkør og oppmerksomhetsfelt
oppmerksomhetsfelt foran heisen på Trondheim lufthavn Værnes.

Den lätt rundade designen och den platta överdelen gör att komponenterna är lätta att upptäcka med ett gånghjälpmedel.

Risken att snubbla är minimal och det är lätt att ta sig fram med hjulförsedda hjälpmedel. Taktila™-komponenterna är avsedda att användas inomhus för märkning i trappor och hissar men kan även användas för taktil guidning mellan viktiga delar i en byggnad.

  • Antihalktestat i enlighet med DIN 51130-2104 och klassificerat som R10.

  • Om du köper Taktila™-komponenter får du fem års garanti. Om någon av komponenterna lossnar innan garantiperioden gått ut ersätter vi dem utan kostnad.

 

Taktila™ är tillverkat av 100 % återvunnet material.

Taktila™ har ändrat sin produktionsmetod och är idag grönare och mer miljömedvetna med fokus på livscykeln för såväl material som produkter. Det är därför som vi har valt att ersätta oljebaserade material med återvunnet material i våra komponenter. Detta material består av återvunnen PA-plast förstärkt med glas, som återanvänds som råmaterial i våra produkter.

Vi vill att nya byggnader ska vara grönare och även de små detaljerna kan göra skillnad.

montering
DAMMFRI OCH TYST INSTALLATION

Komponenterna är försedda med 3M™ VHB™-tejp och våra mallar säkerställer korrekt och enkel installation varje gång. Andra komponenter som kräver borrning och lim ger upphov till mer damm och störande oljud. De kräver dessutom mer utrustning för installation. Se vår film där vi testar och jämför tidsskillnader vid installation HÄR.

garanti
FEM ÅRS FÄSTGARANTI

Om du köper Taktila™-produkter får du fem års garanti. Om någon av komponenterna lossnar innan garantiperioden gått ut ersätter vi dem utan kostnad. Produkten är försedd med en mycket stryktålig tejp med en kärna av formskum som fäster bra på de flesta ytor.

Vill du se komponenterna och färgalternativen innan du bestämmer dig?

Fyll i formuläret så skickar vi ett varuprov till dig.